Agenția de presă IPN se retrage din proiectul Sic! și acuză presiuni din partea unor reprezentanți ai cercurilor apropiate de PD

  • 16 Februarie 2019 14:53
Agenția de presă IPN se retrage din proiectul Sic! și acuză presiuni din partea unor reprezentanți ai cercurilor apropiate de PD

Agenția de presă IPN denunță presiuni repetate din partea unor reprezentanți ai cercurilor apropiate conducerii partidului de guvernământ din cauza proiectului SIC! și anunță că renunță la acesta. IPN mai afirmă că au exista presiuni și asupra altor proiecte realizate de agenție cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Ca urmare, IPN a aprobat inițiativa echipei de creație a proiectului SIC! de a se separa de echipa agenției, după ce ultimii câțiva ani a fost o subdiviziune a acesteia.

Astfel, materialele publicate pe platforma sic.md de la începutul lunii curente nu mai fac parte din produsele media cu semnătura IPN.

În același context, Agenția IPN informează despre trecerea domenului sic.md în altă subordine, cu înregistrarea modificărilor respective în registrul Întreprinderii de Stat Molddata, de asemenea de la începutul lunii februarie 2019.

Agenția de presă IPN precizează că a acceptat cu înțelegere decizia echipei de creație a proiectului de a se separa, dictată de nevoia unei mai mari libertăți de exprimare. 

IPN a fost supusă unor presiuni repetate din partea unor reprezentanți ai cercurilor apropiate conducerii partidului de guvernământ anume din cauza acestui proiect, dar și presiuni asupra altor proiecte realizate de IPN cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Conform disclaimerului care însoțește platforma sic.md, SIC! este „un proiect creat cu suportul Fundației Soros-Moldova și Black Sea Trust.

„Scopul proiectului sic! e să identificăm în declarațiile politice de impact minciunile, inexactitățile și manipulările, să informăm într-un mod simplu și accesibil cetățenii despre acestea. În mod ideal, efortul nostru va învăța cetățenii să aleagă surse credibile de știri, iar formatorii de opinie să se abțină de la manipulări. Opiniile exprimate pe această platformă nu reprezintă neapărat viziunile Fundației Soros-Moldova, Black Sea Trust, German Marshall Fund sau ale partenerilor lor”, mai notează IPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău