Agenția de Mediu recomandă folosirea mijloacelor alternative de transport pentru a reduce nivelul poluării aerului

  • 27 Noiembrie 2022 15:31
Agenția de Mediu recomandă folosirea mijloacelor alternative de transport pentru a reduce nivelul poluării aerului

Poluarea atmosferică are efecte dăunătoare asupra mediului înconjurător și asupra sănătății umane, aceasta fiind un fenomen cu care se confruntă întreaga lume. Una dintre principalele cauze ale poluării aerului este arderea combustibililor fosili, notează Agenția de mediu.

Mașinile sunt principalele surse de poluare, atât vehiculele mici, autovehiculele utilitare grele, autobuze și celelalte autovehicule comerciale, care eliberează zilnic în atmosferă zeci de mii de tone de gaze nocive. Printre cele mai grave efecte ale poluării aerului se numără încălzirea globală și ploile acide, comunică Agenția de Mediu, potrivit TRM.md.

Poluarea aerului are o multitudine de efecte negative asupra sănătății. Unele dintre acestea sunt imediate și reprezintă o reacție de apărare a organismului. Este vorba despre manifestări alergice, tuse, iritații la nivelul ochilor, nasului, dureri de cap și amețeli. Pentru prevenirea poluării mediului se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun. Acest fapt ar reduce considerabil poluarea aerului.

Totodată, pentru o viață mai activă și prietenoasă mediului, specialiștii recomandă alegerea unui mijloc de transport alternativ cum ar fi bicicleta sau trotineta. Aceste mijloace de transport nu au nevoie de multă întreținere, iar costurile nu se compară cu cele ale unei mașini. În plus trotinetele sunt destul de rapide, capabile să atingă aceleași viteze ca și bicicletele electrice sau scuterele pe benzină.

În același timp, mersul pe jos este o activitate fizică fără impact asupra mediului, care poate fi introdusă cu ușurință în rutina de zi cu zi. Este gratuit, nu necesită echipament sofisticat sau antrenament special. Nu ai nevoie decât de o motivație și o pereche bună de pantofi de sport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău