Autorizația de mediu a Uzinei Metalurgice de la Râbnița, prelungită până la sfârșitul lunii septembrie prin decizia CSE

  • 06 Septembrie 2022 10:17
Autorizația de mediu a Uzinei Metalurgice de la Râbnița, prelungită până la sfârșitul lunii septembrie prin decizia CSE

Comisia pentru situații excepționale a prelungit, până la 30 septembrie 2022, termenul de valabilitate a autorizațiilor de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița.

La sfârșitul lunii august, Agenția de Mediu a refuzat eliberarea autorizației de mediu pentru Uzina metalurgică din Râbnița, în urma unei inspecții în care a constat nereguli. Uzina metalurgică a fost obligată să înlăture neajunsurile constatate de Agenția de Mediu.

Termenul pentru autorizația de mediu a Uzinei a expirat la sfârșitul lunii iunie, însă atunci acesta a fost prelungit prin derogare cu încă două luni.

Fără această autorizație, Uzina Metalurgică din Râbnița nu poate efectua importul metalelor uzate și respectiv exportul de producție și riscă să-și sisteze activitatea. Uzina este cel mai mare exportator și un contribuabil important în bugetul regiunii transnistrene. Astfel de autorizații pe termen scurt au coincis cu semnarea contractelor lunare de livrare a energiei electrice, la preț mai mic, din stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău