Agenția de informații a armatei ucrainene | Rusia a explorat toate posibilitățile de amplasare a armelor nucleare în Crimeea

  • 25 Februarie 2021 09:45
Agenția de informații a armatei ucrainene | Rusia a explorat toate posibilitățile de amplasare a armelor nucleare în Crimeea

Vadim Skibițki, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, susține că Federația Rusă a studiat toate posibilitățile de amplasare a armelor nucleare pe teritoriul Crimeii ocupate.

Cu toate acestea, subliniază Skibițki, "ocupanții consideră că un astfel de demers ar fi inoportun". "În momentul de față, Federația Rusă consideră că desfășurarea și transferul de arme nucleare pe teritoriul Crimeii ar fi demersuri inoportune, astfel că își asigură nevoile cu ajutorul bazelor militare din Ținutul Krasnodar și din regiunea Rostov, situate pe teritoriul Federației Ruse" - a explicat Vadim Skibițki.

Totodată, potrivit reprezentantului direcției de informații a armatei ucrainene, "ocupanții au studiat deja toate posibilitățile și starea infrastructurii folosite în timpul Uniunii Sovietice, acordând o atenție aparte obiectivului 'Feodosia-13', fost depozit de arme nucleare din Crimeea". "Cel mai mare interes l-au avut față de instalația Feodosia-13, au verificat-o și au inspectat-o, au stabilit ce activități sunt necesare acolo" - a adăugat Skibițki.

Acesta subliniază că prezența armelor nucleare în Crimeea reprezintă o amenințare nu numai pentru zona Mării Negre, ci și pentru întreaga regiune, pentru Europa.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău