Agenția de Guvernare Electronică a lansat un nou serviciu de notificare

  • 03 Noiembrie 2020 12:35
Agenția de Guvernare Electronică a lansat un nou serviciu de notificare

Prestatorii de servicii, autoritățile și instituțiile publice vor putea expedia notificări către utilizatori despre evenimente, produse, dar și alte informații utile prin intermediul noului serviciu guvernamental de notificare, lansat de Agenția de Guvernare Electronică. Acesta este prestat gratuit și va fi accesibil pentru orice utilizator care își poate selecta sigur canalele prin care urmează să fie notificat

Noul serviciul este disponibil pe adresa Mnotify.gov.md, iar pentru a primi notificări de la instituțiile statului ce utilizează serviciul guvernamental de notificare electronică, utilizatorii trebuie să-și seteze datele de contact la care doresc să primească notificările. Aceștia trebuie să se autentifice cu semnătura electronică. Managerul de proiect în cadrul Agenției de Guvernare Electronică, Dumitru Postu, menționează că cetățenii urmează siguri să-și stabilească datele de contact și canalele prin care pot fi notificați.   

MNotify permite notificarea utilizatorilor finali despre diverse evenimente începând cu notificări privind statutul unei cereri depuse la o autoritate publică sau la un prestator de servicii publice cum ar fi Agenția Servicii Publice, de exemplu și terminând chiar cu notificări sau citații privind anumite datorii pe care le are cetățeanul la Serviciul Fiscal de Stat sau orice alt fel de notificări necesare în interacțiunea dintre cetățean și instituțiile statului.

Prin intermediul serviciului guvernamental de notificare electronică instituțiile statului vor fi mai aproape de cetățean și de business, consideră șeful de direcție din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Andrei Duca.

O să-l valorificăm la maxim acest produs pentru ca să diminuăm contactul cu persoana fizică, să diminuăm contactul cu acel contribuabil ca serviciile prestate de  Serviciul Fiscal de Stat să fie de o calitate și mai înaltă, adusă la necesitățile oamenilor.

Utilizatorii pot primi notificări în termeni restrânși prin poșta electronică, SMS, mesagerie instantă sau alte canale de comunicare.

Serviciul guvernamental de notificare electronică este lansat în cadrul unei campanii organizate cu prilejul aniversării a 10 ani de activitate a Agenției de Guvernare Electronică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău