Agent economic debranșat de la apeduct pentru datorii și conectare ilegală

  • 19 Iulie 2021 18:33
Agent economic debranșat de la apeduct pentru datorii și conectare ilegală

Un agent economic a fost debranșat de la apeduct pentru datorii de câteva zeci de mii lei și conectare ilegală în mod abuziv la rețea. Deși a fost avertizat în mod repetat, consumatorul non-casnic a refuzat să încheie contract cu furnizorul de apă și să achite consumul conform tarifului stabilit pentru persoanele juridice. Acum, agentul economic va fi obligat să achite și penalități, precizează furnizorul într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Furnizorul notează că această conectare ilegală la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a fost documentată de către specialiștii ,,Apă-Canal Chișinău” ca urmare a verificărilor planificate. Ținând cont de legea cu privire la datele cu caracter personal, nu este menționată adresa exacta și numele proprietarului.

În baza unui control de rutină specialiștii întreprinderi au depistat că blocul de locuit de pe această adresă, din sectorul Botanica, este conectat în mod repetat ilegal la serviciul public de alimentare cu apă. Prin urmare, la sfârșitul lunii iunie, a fost deconectat de la serviciu. Imediat după plecarea specialiștilor ,,Apă-Canal Chișinău”, blocul respectiv a fost reconectat ilegal. Specialiștii furnizorului au mers repetat și au deconectat blocul de la apă. O situație similară s-a înregistrat și astăzi. Lucrările de deconectare au durat, deoarece, persoane terțe care au efectuat conectarea ilegală, au betonat zona respectivă.

Comisia de profil a întreprinderii a calculat volumul de apă de apă consumat abuziv în valoare totală de peste 30 de mii de lei. Pe lângă consumul fraudulos de apă, deținătorul terenului pe care este amplasat blocul, va fi obligat să achite și o amendă. Pentru a beneficia în continuare de apă și canalizare, va trebui să achite cheltuielile de debranșare și branșare la rețeaua publică de apă și canalizare, să întocmească un proiect și să depună o cerere de conectare la sediul furnizorului de apă.

Apă Canal Chișinău îndeamnă cetățenii să anunțe reprezentanții ACC despre conectările neautorizate la rețelele publice de alimentare cu apă sau de canalizare, la telefonul de încredere: 022-256-980 sau să scrie pe adresa de e-mail: [email protected]. Neachitarea acestor restanțe nu permite  „Apă-Canal Chișinău”, să-și onoreze obligațiunile față de alți furnizori și prestatori de servicii.

Administrația furnizorului de apă atenționează că neachitarea facturilor nu ii va scuti pe datornici de obligațiunile contractuale față de furnizorul de apă, iar pentru chemați în instanța de judecată sau alte acțiuni, rău-platnicii sunt invitați sa-și achite în termen restrâns datoriile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău