Agendă încărcată pentru Parlament până la sfârșitul anului

  • 26 Mai 2016 18:28
Agendă încărcată pentru Parlament până la sfârșitul anului

Până la sfârșitul anului curent, Parlamentul trebuie să adopte peste o sută de acte legislative, potrivit noii anexe a programului legislativ de realizare a angajamentelor în vederea implementării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Documentul f ost examinat astăzi de Parlament.Conform documentului, Parlamentul trebuie să adopte până la sfârșitul anului…

Până la sfârșitul anului curent, Parlamentul trebuie să adopte peste o sută de acte legislative, potrivit noii anexe a programului legislativ de realizare a angajamentelor în vederea implementării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Documentul f ost examinat astăzi de Parlament.

Conform documentului, Parlamentul trebuie să adopte până la sfârșitul anului 117 acte legislative în vederea implementării Acordului de asociere. Dintre acestea, aproximativ 40 sunt legi noi, precum Legea cu privire la reabilitarea victimelor infracțiunilor,  Legea privind integritatea în sectorul public, prelungirea Strategiei de combatere a corupției și altele.

Pe de altă parte, deputata Violeta Ivanov a vorbit despre riscurile ca Parlamentul să nu reușească să voteze toate aceste legi în limita de timp prevăzută, inclusiv pentru că unele proiecte se rețin la Guvern.

Amintim că Republica Moldova a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană în iunie 2014 și a intrat provizoriu în vigoarea în toamna acelui an. Anul trecut au fost înregistrate un șir de restanțe la implementarea Acordului, inclusiv din cauza crizei politice și a celei economice. Autoritățile au convenit recent, la Consiliul de asociere, și o foaie de parcurs care ar trebui realizată până la 31 iulie, care prevede eliminarea restanțelor și finalizarea unor acțiuni ce țin de reforma justiției și a sistemului financiar-bancar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău