Aflată la final de mandat, ambasadoarea Germaniei, Ulrike Knotz, s-a întâlnit cu Andrian Candu

  • 18 Iulie 2017 19:38
Aflată la final de mandat, ambasadoarea Germaniei, Ulrike Knotz, s-a întâlnit cu Andrian Candu

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz, aflată la final de mandat.

Speakerul i-a mulțumit pentru contribuția personală adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-germane, dorindu-i succes în activitatea pe care o va desfășura în continuare.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a apreciat susținerea continuă a Germaniei acordată Republicii Moldova în realizarea parcursului european, precum și în implementarea politicilor de dezvoltare și reforme. Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat interesul țării noastre pentru extinderea relațiilor moldo-germane la nivel interparlamentar, în special pe dimensiunea comisiilor de specialitate și a grupurilor de prietenie.

Andrian Candu a exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant al Germaniei în procesul de reglementare transnistreană, inclusiv în contextul exercitării Președinției OSCE pe parcursul anului 2016.

Totodată, Speakerul a apreciat asistența de dezvoltare oferită țării noastre de Germania în domeniul economic, pentru a reduce emigrația și sărăcia, în promovarea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și promovarea micro-creditelor.

La 30 aprilie 2017 s-au împlinit 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău