Aflat la München, vicepremierul Mihai Popșoi a avut mai multe întrevederi cu omologii săi

  • 17 Februarie 10:45
Aflat la München, vicepremierul Mihai Popșoi a avut mai multe întrevederi cu omologii săi

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi participă la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate. Oficialul moldovean a avut discuții productive cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Hakan Fidan, ministrul Afacerilor Externe din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani și ministrul Afacerilor Externe din Regatul Țările de Jos, Hanke Bruins Slot, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAE.

În cadrul întrevederilor cu omologii săi, ministrul de externe Mihai Popșoi a relatat despre eforturile Republicii Moldova de avansare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, provocările de securitate din regiune generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și planurile de cooperare pentru perioada următoare.

Cu omologul său turc, Hakan Fidan, oficialul moldovean a discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Turcia cu accent special pe dimensiunea comercial-economică și investițională.

„Am avut un schimb de opinii și pe marginea situației regionale. Am convenit să continuăm discuțiile la Forumul Diplomatic, care va avea loc în Antalya”, a menționat ministrul Popșoi.

Cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Macedonia de Nord, Bujar Osmani, vicepremierul Popșoi a discutat despre aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul politic, economic, social și cultural, precum și cooperarea regională.

„Am comunicat despre mersul procesului de aderare la UE și am apreciat experiența partajată de autoritățile de la Skopje”, a subliniat oficialul moldovean.

Cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot, oficialul moldovean a trecut în revistă proiectele care se implementează în țara noastră cu suportul Regatului Țărilor de Jos și s-a convenit asupra continuării dialogul privind fortificarea relațiilor în domeniul securității cibernetice.

„Am subliniat angajamentul ferm al țării noastre de a avansa în realizarea recomandărilor rămase în contextul deschiderii negocierilor de aderare la UE.

I-am invitat pe omologii mei să viziteze Republica Moldova”, a conchis ministrul de externe.

Aflat la München, vicepremierul Mihai Popșoi a avut mai multe întrevederi cu omologii săi

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău