Afganistan: Șapte persoane au murit în haosul din apropierea aeroportului din Kabul, anunță Ministerul britanic al Apărării

  • 22 August 2021 11:34
Afganistan: Șapte persoane au murit în haosul din apropierea aeroportului din Kabul, anunță Ministerul britanic al Apărării

Șapte persoane și-au pierdut viața în haosul care înconjoară aeroportul din Kabul, a anunțat duminică Ministerul britanic al Apărării, în condițiile în care zeci de mii de persoane încearcă cu disperare să fugă din țară după preluarea puterii de către talibani, relatează dpa, Reuters și AFP, citat de AGERPRES.

"Condițiile din teren rămân extrem de solicitante, dar facem tot posibilul pentru a gestiona situația cât mai sigur cu putință", a precizat ministerul într-un comunicat dat publicității duminică.

"Gândurile noastre sincere se îndreaptă către familiile celor șapte civili afgani care din nefericire au murit în mulțimile din Kabul", a mai menționat Ministerul britanic al Apărării.

Aceste noi decese arată disperarea multor afgani care fie au lucrat cu trupele internaționale în ultimele două decenii, fie activează în domenii ca apărarea drepturilor omului și care încearcă să ajungă la aeroport.

Un raport întocmit de ONU avertiza că talibanii efectuează razii țintite pentru a descoperi colaboratori ai guvernului înlăturat de la putere, în pofida asigurărilor că grupul radical islamist nu va recurge la represalii.

Trupele din mai multe țări, printre care SUA, Germania, Regatul Unit și Turcia, efectuează evacuări simultane de pe aeroport.

Forțele SUA au informat sâmbătă că au evacuat 17.000 de persoane de pe aeroportul din Kabul în ultima săptămână, în timp ce armata germană a scos din Afganistan 2.130 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău