Afganistan | Luptele continuă pentru a treia zi după intrarea talibanilor în orașul Ghazni. Zeci de morți și răniți

  • 12 August 2018 12:53
Afganistan | Luptele continuă pentru a treia zi după intrarea talibanilor în orașul Ghazni. Zeci de morți și răniți

Luptele cu talibanii continuau duminică, pentru a treia zi consecutiv, la Ghazni, în estul Afganistanului, unde guvernul a anunțat sâmbătă că a preluat controlul, relatează AFP.

„Doar sediul poliției, biroul guvernatorului și câteva departamente publice din Ghazni sunt controlate de guvern, restul se află în mâinile talibanilor”, a declarat pentru AFP adjunctul șefului consiliului provincial, Amanullah Kamrani.

Acesta a precizat că „există zeci de morți și de răniți”.

„Situația este haotică și dificilă pentru locuitori. Alimentele și apa sunt greu de găsit; dacă guvernul și NATO nu intervin, ne aflăm pe marginea unei catastrofe umanitare”, a adăugat el.

Insurgenții, intrați în număr mare joi seară în Ghazni, anunțaseră că au chemat întăriri din provinciile situate mai la sud, Zabul și Helmand.

Sâmbătă, guvernul a dat asigurări că a preluat controlul asupra acestui oraș de 280.000 de locuitori, situat la o distanță de două ore la sud de Kabul, pe axa rutieră principală care leagă Kandahar (sud) de capitală.

„Întăririle au sosit la Ghazni, luptele continuă în partea de nord a orașuui, dar situația este sub control deplin. Orașul nu va cădea”, declara purtătorul de cuvânt al ministrului de interne Najeeb Danish.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău