Afganistan | Explozie în apropierea unei importante reuniuni politice la Kabul

  • 07 Martie 2019 11:21
Afganistan | Explozie în apropierea unei importante reuniuni politice la Kabul

O explozie s-a produs joi în apropierea unei importante reuniuni politice în vestul capitalei afgane Kabul, provocând întreruperea bruscă a evenimentului și fuga participanților, potrivit unor imagini difuzate în direct la televiziune, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Rămâneți calmi, zona exploziei este departe de noi", a declarat fostul președinte al Adunării Naționale, Mohammad Younus Qanooni.

Un alt atac a avut loc miercuri în orașul Jalalabad, în estul Afganistanului. "Doi kamikaze și-au detonat vestele cu explozibili, iar alți doi au fost uciși de forțele de securitate", a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei Attaullah Khogyani.

Atacurile survin în contextul în care Statele Unite și talibanii poartă negocieri de pace la Doha de săptămâna trecută pentru a încerca să pună capăt conflictului care afectează Afganistanul de aproape 18 ani.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, discuțiile se referă ''la patru subiecte comune care vor constitui un viitor acord'', și anume "contraterorismul", "retragerea trupelor'' americane, "dialogul inter-afgan" și ''încetarea focului''. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău