Aeroporturile din nordul țării inspectate de premierul Chicu

  • 22 Decembrie 2019 10:25
Aeroporturile din nordul țării inspectate de premierul Chicu

Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat astăzi aeroporturile din nordul țării: Bălți și Mărculești. În cadrul vizitei, el a fost însoțit de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, directorul Agenției Proprietăți Publice, Mihai Rusu și șeful Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, anunță Executivul într-un comunicat remis presei.

Șeful Executivului a fost informat despre starea în care se află cele două obiective și care ar fi investițiile necesare pentru a putea face operațional un aeroport internațional în nordul țării.

Directorul Aeroportului Internațional Mărculești, Nicolae Clichici, a precizat că Aeroportul este funcțional și oricând poate primi o gamă largă de nave.

“Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport. În acest moment vorbim despre posibilitatea de lansare a unor curse low-cost de aici. Cred că e necesară o colaborare intensă dintre conducerea Aeroportului Internațional Marculesti, Autoritatea Aeronautică Civilă și APP pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Obiectivul ar fi ca din luna mai 2020 să se opereze deja curse charter”, a menționat premierul.

Ion Chicu a inspectat și Aeroportul din Bălți. Întreprinderea activează și are 53 de angajați, deține aeronave, tehnică aeroportuară și o pistă de 2240 de metri cu posibilități de extindere a ei.

Premierul Ion Chicu a declarat că instituțiile responsabile se vor întruni săptămâna viitoare la Guvern pentru a elabora un plan de acțiuni, menit să asigure modernizarea și certificarea unui Aeroport internațional, ce ar opera în nordul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău