Aeroportul Internațional Mărculești are potențial mare ce trebuie valorificat, susțin autoritățile

  • 13 Decembrie 2021 12:18
Aeroportul Internațional Mărculești are potențial mare ce trebuie valorificat, susțin autoritățile

Directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, împreună cu ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Mărculești. Oficialii au fost informați despre starea în care se află obiectivul și au discutat despre posibilitățile de renovare, dezvoltare și modernizare a acestui aeroport, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței organizate la fața locului, administratorul întreprinderii, Nicolae Clichici, a menționat că Aeroportul este funcțional, are certificare internațională și oricând poate primi o gamă largă de nave. Una din problemele stringente, care necesită rezolvare urgentă și pentru care a solicitat susținere, o reprezintă implementarea inițiativelor de stabilizare a situației economice a companiei, scrie sursa citată.

De asemenea, șeful Aeroportului Internațional Mărculești a prezentat tehnica aeroportuară, depozitele, postul vamal, aeronavele din dotare, precum și pista de 2520 de metri renovată. „În proces de modernizare este și  echipamentul, mijloacele tehnice pentru securizarea accesului călătorilor și a transportului”, a explicat Nicolae Clichici.

Eugeniu Cozonac a declarat că Aeroportul Internațional Mărculești are un potențial mare care poate fi valorificat. În acest context, s-a discutat despre investițiile necesare pentru transformarea clădirilor aflate în paragină în obiective utile, cum ar fi construcția unui terminal pentru pasageri și a unei autogări.

În prezent, la Aeroportul Internațional Mărculești activează în jur de 50 de oameni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău