Aeroportul din Kabul, redeschis pentru primirea de ajutoare. În curând vor opera și zboruri civile (ambasadorul Qatarului)

  • 04 Septembrie 2021 15:41
Aeroportul din Kabul, redeschis pentru primirea de ajutoare. În curând vor opera și zboruri civile (ambasadorul Qatarului)

Ambasadorului emiratului Qatar în Afganistan a anunțat că o echipă tehnică a reușit să redeschidă aeroportul din Kabul pentru primirea de ajutoare și că acesta va fi pregătit pentru zboruri civile în scurt timp, a transmis Al- Jazeera sâmbătă, potrivit Reuters.

Pista aeroportului din Kabul a fost reparată în cooperare cu autoritățile din Afganistan, a spus ambasadorul, conform Al-Jazeera.

Televiziunea de știri din Qatar a mai relatat că au fost operate două zboruri interne din Kabul spre orașele Mazar-i-Sharif și Kandahar.

Vineri, Qatarul, aflat în prima linie în negocierile internaționale cu talibanii reveniți la putere în Afganistan, declara că spera să vadă deschiderea de "coridoare umanitare" în aeroporturile din această țară în 48 de ore, a informat France Presse, potrivit Agerpres.

"Sperăm să vedem în următoarele 24 sau 48 de ore deschiderea de coridoarele umanitare pentru ca ajutorul umanitar să poată intra prin aeroportul din Kabul și alte aeroporturi funcționale", a declarat din Afganistan, la televiziunea Al-Jazeera, Mutlaq Al-Qahtani, trimis special al ministrului afacerilor externe.

După ce a fost prima țară cu un avion ce a putut ateriza miercuri pe pista aeroportului capitalei afgane după plecarea ultimilor militari americani, emiratul din Golf a confirmat joi că lucrează la reluarea operațiunilor tehnice în structurile aeroportuare.

Qatarul se află în prezent în centrul atenției comunității internaționale pentru capacitatea sa de comunicare cu noua putere de la Kabul. Această țară bogată din Golf a jucat de asemenea rolul de mediator în procesul de pace dintre guvernul afgan și talibani înainte ca islamiștii să recucerească puterea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău