Aeroportul din Hong Kong a anunțat că a obținut ordin de interdicție împotriva protestatarilor

  • 14 August 2019 08:14
Aeroportul din Hong Kong a anunțat că a obținut ordin de interdicție împotriva protestatarilor

Aeroportul din Hong Kong a anunțat miercuri că a obținut un ordin de interdicție interimar pentru a-i împiedica pe protestatari să-i afecteze operațiunile, după ciocnirile violente din cursul nopții dintre poliție și demonstranții pro-democrație, relatează dpa și Reuters, potrivit Agerpres.

Autoritatea aeroportuară din Hong Kong a anunțat într-un comunicat că a obținut un ordin "pentru restricționarea persoanelor de la a împiedica sau a se amesteca în mod ilegal și cu bună știință în utilizarea adecvată" a aeroportului.

"Persoanele sunt de asemenea vizate de interdicția de a participa la orice demonstrație sau protest", se mai menționează în comunicat.

Zborurile păreau să se derulează normal miercuri, după două zile de numeroase anulări.

Aeroportul a devenit punctul central al ciocnirilor tot mai violente între poliție și protestatari, care ies pe străzile centrului financiar de zece săptămâni.

Marți au avut loc în aeroport ciocniri violente între miile de protestatari și forțele de ordine.

Autoritățile aeroportului au anulat sute de zboruri luni și marți, după ce tensiunile s-au amplificat, deși în weekend protestul din terminalul sosiri a fost în mare parte pașnic.

Amplificarea violențelor suscită preocupări că Beijingul ar putea încerca să potolească protestele din regiunea semiautonomă printr-o intervenție militară, notează dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău