Adunarea Populară de la Comrat a aprobat noua componență a executivului din regiunea găgăuză

  • 12 Septembrie 2019 10:34
Adunarea Populară de la Comrat a aprobat noua componență a executivului din regiunea găgăuză

Noua componență a comitetului executiv al UTA Gagauz-Yeri a fost  aprobată de Adunarea Populară a autonomiei (APG), în ședința de marți, 11 septembrie.

Tot ieri, membrii administrației de la Comrat au depus jurământul după care și-au început activitatea, transmite MOLDPRES.

Lista noilor membri ai executivului a fost prezentată de guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, pe 29 august. La ședința Adunării Populare, bașcanul a prezentat fiecare funcționar în parte, iar după unele întrebări ale deputaților, toate candidaturile au fost votate în unanimitate.

Astfel, în locul prim-viceguvernatorului, Vadim Ceban, numit la conducerea întreprinderii „Moldovagaz”, a venit Anatoli Usatîi, care a deținut, anterior, funcția de viceministru, iar viceguvernatorul pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, își va păstra postul în următorii patru ani. Mare parte din membrii executivului de la Comrat au fost actualizați în funcții. Noi șefi de direcții au fost numiți în sectoarele ce țin de dezvoltare economică, industrie și agricultură, construcții, educație, poliție. Un nou președinte are și raionul Ceadâr-Lunga.

Vârsta medie a membrilor administrației autonomiei găgăuze constituie 44 de ani, toți având studii superioare. În executivul de la Comrat se regăsesc șapte doctori în drept, șapte cu studii de masterat, juriști, economiști, manageri, ingineri, un profesor, un medic, un agronom și o actriță. Niciun reprezentant al guvernului regional găgăuz nu este membru de partid.

Membrii executivului nou-ales au depus jurământul în limbile găgăuză, română și rusă, în prezența bașcanului, Irina Vlah, președintelui APG, Vladimir Cîssa, și a unor deputați.

Potrivit Irinei Vlah, noii membri ai executivului au de realizat proiecte de proporții. “Vreau să vă previn că aveți de muncit, fără zile de odihnă și sărbători. În următorii patru ani, avem de făcut foarte multe, pentru că trebuie să justificăm încrederea cetățenilor și a aleșilor poporului”, a relevat bașcanul, citat de gagauzinfo.md.

Din executivul UTA Gagauz-Ieri fac parte 16 șefi de direcții de ramură, președinții raioanelor Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești, directorul Agenției pentru atragerea investițiilor și directorul Centrului științific de cercetări “M. Marunevici”.

Numirea noului executiv este prevăzută de lege, după ce în autonomie au loc alegerile bașcanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău