Adunarea Populară de la Comrat a aprobat noua componență a executivului din regiunea găgăuză

  • 12 Septembrie 2019 10:34
Adunarea Populară de la Comrat a aprobat noua componență a executivului din regiunea găgăuză

Noua componenţă a comitetului executiv al UTA Gagauz-Yeri a fost  aprobată de Adunarea Populară a autonomiei (APG), în şedinţa de marţi, 11 septembrie.

Tot ieri, membrii administraţiei de la Comrat au depus jurământul după care şi-au început activitatea, transmite MOLDPRES.

Lista noilor membri ai executivului a fost prezentată de guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, pe 29 august. La şedinţa Adunării Populare, başcanul a prezentat fiecare funcţionar în parte, iar după unele întrebări ale deputaţilor, toate candidaturile au fost votate în unanimitate.

Astfel, în locul prim-viceguvernatorului, Vadim Ceban, numit la conducerea întreprinderii „Moldovagaz”, a venit Anatoli Usatîi, care a deţinut, anterior, funcţia de viceministru, iar viceguvernatorul pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, îşi va păstra postul în următorii patru ani. Mare parte din membrii executivului de la Comrat au fost actualizaţi în funcţii. Noi şefi de direcţii au fost numiţi în sectoarele ce ţin de dezvoltare economică, industrie şi agricultură, construcţii, educaţie, poliţie. Un nou preşedinte are şi raionul Ceadâr-Lunga.

Vârsta medie a membrilor administraţiei autonomiei găgăuze constituie 44 de ani, toţi având studii superioare. În executivul de la Comrat se regăsesc şapte doctori în drept, şapte cu studii de masterat, jurişti, economişti, manageri, ingineri, un profesor, un medic, un agronom şi o actriţă. Niciun reprezentant al guvernului regional găgăuz nu este membru de partid.

Membrii executivului nou-ales au depus jurământul în limbile găgăuză, română şi rusă, în prezenţa başcanului, Irina Vlah, preşedintelui APG, Vladimir Cîssa, şi a unor deputaţi.

Potrivit Irinei Vlah, noii membri ai executivului au de realizat proiecte de proporţii. “Vreau să vă previn că aveţi de muncit, fără zile de odihnă şi sărbători. În următorii patru ani, avem de făcut foarte multe, pentru că trebuie să justificăm încrederea cetăţenilor şi a aleşilor poporului”, a relevat başcanul, citat de gagauzinfo.md.

Din executivul UTA Gagauz-Ieri fac parte 16 şefi de direcţii de ramură, preşedinţii raioanelor Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti, directorul Agenţiei pentru atragerea investiţiilor şi directorul Centrului ştiinţific de cercetări “M. Marunevici”.

Numirea noului executiv este prevăzută de lege, după ce în autonomie au loc alegerile başcanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chişinău
10,55 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:37 %
Vint:7,7 m/s
Wed
10 °C
Thu
5 °C
Fri
5 °C
Sat
3 °C
Sun
4 °C

Curs oficial BNM 25 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3167 0.0560
USD 17.8504 0.0246
RON 4.0200 0.0103
UAH 0.7286 -0.0001
RUB 0.2734 -0.0029
Arhivă Radio Chișinău