Adunarea parlamentară franco-germană s-a întrunit pentru prima dată la Paris

  • 25 Martie 2019 14:16
Adunarea parlamentară franco-germană s-a întrunit pentru prima dată la Paris

Adunarea parlamentară franco-germană, formată din 50 de deputați francezi și 50 de deputați germani, s-a întrunit pentru prima dată, astăzi, la Paris, într-un context tensionat, între Brexit și alegerile în Legislativul European, relatează Agerpres.

După semnarea în cursul dimineții a acordului parlamentar, aprobat deja de cele două camere, a avut loc reuniunea de constituire a noii adunări, care ar urma să se întrunească de două ori pe an, alternativ în Franța și în Germania. Aceasta va monitoriza aplicarea deciziilor comune ale guvernelor celor două țări, a urmări chestiunile internaționale de interes comun și pentru a lucra la ameliorarea vieții localităților transfrontaliere. 

După amiază, miniștrii pentru afaceri europene din cele două țări vor lua cuvântul în fața adunării, înainte de o serie de întrebări și răspunsuri. 

Subiectul referitor la Brexit ar putea fi abordat, în timp ce premierul britanic Theresa May trebuie să convingă parlamentul să adopte acordul său privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, după ce a obținut o amânare a ieșirii din UE, prevăzută inițial pe 29 martie. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău