Adunarea Generală a ONU | Procesele de reformă din R.Moldova sunt susținute de Consiliul Europei

  • 25 Septembrie 2019 10:50
Adunarea Generală a ONU | Procesele de reformă din R.Moldova sunt susținute de Consiliul Europei

Rezultatele proiectelor realizate în cadrul Planului de Acțiuni 2017-2020 al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, susținerea de către CoE a măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului, precum și alte aspecte ale cooperării Republicii Moldova cu această organizație au fost discutate de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu noul secretar general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul întrevederii de ieri desfășurate în marja Adunării Generale a ONU.

Interlocutorii au apreciat rezultatele proiectelor realizate în cadrul Planului de Acțiuni 2017-2020 al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, salutând totodată lansarea celei de-a II-a faze a Parteneriatului pentru buna guvernare CoE-UE pentru țările Parteneriatului Estic 2019-2021.

Ministrul Nicu Popescu a apreciat sprijinul pe care Consiliul Europei îl acordă Republicii Moldova în eforturile de modernizare și realizare a reformelor democratice, menționând importanța expertizei oferite de către Consiliul Europei.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea promovării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului susținute de către Consiliul Europei prin programele pentru mediul academic și studenți și beneficiile extinderii acestei cooperări asupra domeniului respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Nicu Popescu a informat înaltul oficial despre eforturile autorităților de la Chișinău în vederea încheierii procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către Consiliului Europei, reiterând totodată voința de avansare a nivelului de cooperare cu această organizație.

Marija Pejčinović Burić a fost aleasă în funcția de secretar general al Consiliului Europei pe 26 iunie 2019 și a preluat atribuțiile în această funcție pe 18 septembrie 2019.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău