Adunarea Generală a Judecătorilor se întrunește, astăzi, în ședință

  • 17 Ianuarie 2014 10:33
Adunarea Generală a Judecătorilor se întrunește, astăzi, în ședință

Adunarea Generală a Judecătorilor se întrunește, vineri, 17 ianuarie, în ședință pentru o nouă încercare de a alege trei membri noi în Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru cele 3 locuri vacante candidează 14 judecători.

Între candidați se numără și fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, demis din această funcție de două ori de Parlament și restabilit de Curtea Constituțională. După ce i-a expirat mandatul, a rămas membru al CSJ, iar ulterior a fost  transferat la Curtea de Apel Chișinău.

La 18 octombrie 2013, în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost aleși Dumitru Visternicean, Tatiana Răducanu și Anatolie Țurcan. La Adunarea Generală a Judecătorilor din 22 noiembrie, nu s-a reușit alegerea altor 3 membri.

Din componența CSM fac parte 12 magistrați – 6 aleși de Adunarea Generală a Judecătorilor, precum și ministrul justiției, procurorul general și președintele CSJ. Alți 3 membri ai CSM sunt numiți de Parlament din rândul profesorilor onorifici. Membrii CSM sunt aleși pe un mandat de 4 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău