Adriana Bețișor dezminte afirmațiile lui Igor Popa

  • 17 Martie 2016 19:08
Adriana Bețișor dezminte afirmațiile lui Igor Popa

Ședința de judecată în cazul lui Vlad Filat a fost astăzi din nou amânată, audierile urmând să fie reluate săptămâna viitoare, pe 22 martie.

Motivul, potrivit procurorului Adriana Bețișor, este un certificat medical prezentat în instanță de apărarea fostului premier, care confirmă că acestuia i s-a prescris un tratament timp de 10 zile.

În cadrul ședinței de astăzi, urmau să fie audiate în calitate de martori mai multe persoane din anturajul primarului de Orhei, Ilan Shor, autorul denunțului în bază căruia a fost inculpat Vlad Filat.

Pe lângă faptul că ședința a fost amânată pe motiv că fostul premier se simte rău, procurorul Adriana Bețișor a ținut să dezmintă afirmațiile lui Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, care afirmă că acesta ar fi deținut într-o celulă cu o persoană condamnată pentru viol.

”Tratamentul este pe un termen de 10 zile, urmând ca în acest termen inculpatul să vadă cum se va simți și dacă se va putea prezenta în cadrul ședinței de judecată. Din informația pe care o dețin eu la acest moment, persoana care stă în aceeași celulă cu Vladimir Filat nu este recidivist, este în stare de arest la fel ca și  Vlad Filat. Acest lucru însă trebuie să îl comenteze însă cei de la penitenciar”, a declarat Adriana Bețișor.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare a respins, de altfel, printr-un comunicat de presă informațiile vehiculate în presă cu privire la condițiile de detenție ale lui Vlad Filat. Asta după ce ieri, într-o emisiune de dezbateri la TV7, avocatul fostului premier declara că celula acestuia este percheziționată nejustificat și, mai nou, în ea a fost plasat un recidivist condamnat pentru viol.

Tot azi, la Judecătoria Buiucani, acolo unde se judecă procesul fostului premier, mai mulți reprezentanți  Asociației Deportaților și Deținuților Politici din Republica Moldova au cerut eliberarea liderului PLDM din detenție. Ei susțin că dosarul lui Vlad Filat ar fi fabricat, iar adevărații politicieni corupți sunt în prezent în libertate.

”Este un model sovietic rus de judecată, până acum îl mai păstrează unii din judecători. Aceștia încearcă prin diferite modalități să-i încurce pe alții, iar acei vinovați așteaptă. Ar fi fost bine să fie toți prinși, după care de văzut care este adevărul. Dar așa adevărul este la întuneric”, a declarat reprezentantul Asociației, Victor Ghilaș.

Pe 15 martie s-au împlinit 5 luni de când Vlad Filat se află în arest. Acesta este cercetat într-un dosar de corupție și trafic de influență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău