Adrian Papahagi despre rădăcinile creștine ale Europei

  • 12 Martie 2012 10:18
Adrian Papahagi despre rădăcinile creștine ale Europei

Eseistul și filologul clujean Adrian Papahagi s-a aflat săptămâna trecută la Chișinău unde a ținut două conferințe la Univeristatea de stat, în care, între multe altele, a vorbit despre rădăcinile creștine ale Europei. În interviul pe care i l-a luat Dumitru Crudu Adrian Papahagi s-a pronunțat contra a ceea ce se întâmplă în literatura contemporană…

Eseistul și filologul clujean Adrian Papahagi s-a aflat săptămâna trecută la Chișinău unde a ținut două conferințe la Univeristatea de stat, în care, între multe altele, a vorbit despre rădăcinile creștine ale Europei. În interviul pe care i l-a luat Dumitru Crudu Adrian Papahagi s-a pronunțat contra a ceea ce se întâmplă în literatura contemporană și a susținut că ar fi necesară o revenire la umanism și la tradiție.
Pe lângă acest interviu, emisiunea mai cuprinde o cronică de carte a unui volum de interviuri cu oameni din satul Mălăiești de sub Tiraspol și o meditație despre romanul contemporan. Ediția din această săptămână mai înglobează și o povestire a Elenei Chirică, în lectura Alei Boțan.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău