Adrian Efros, despre măsurile de siguranță aprobate după tragedia de la Aeroport: „Au fost dezvoltate mecanisme de supraveghere a persoanelor inadmisibile pe teritoriul țării”

  • 04 Mai 15:10
Adrian Efros, despre măsurile de siguranță aprobate după tragedia de la Aeroport: „Au fost dezvoltate mecanisme de supraveghere a persoanelor inadmisibile pe teritoriul țării”

După tragedia de anul trecut de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), au fost reglementate procedurile operaționale standard și au fost dezvoltate mecanisme eficiente de supraveghere a persoanelor inadmisibile pe teritoriul țării. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că pentru a preveni incidente similare în viitor, s-au luat mai multe măsuri la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Astfel, a fost aprobat un Plan de acțiuni pentru perioada 2023-2024, scopul căruia este implementarea recomandărilor Comisiei de control tematic. Aceste acțiuni au inclus operaționalizarea Serviciului de ordine publică și intervenții explozive, precum și demararea activităților pentru autorizarea Centrului de instruire în domeniul securității aeronautice. În plus, a fost extins sistemul de monitorizare video și elaborate planuri situaționale detaliate. Pentru a consolida cadrul normativ, au fost reglementate procedurile operaționale standard și au fost dezvoltate mecanisme eficiente de supraveghere a persoanelor inadmisibile pe teritoriul țării”, a spus Adrian Efros.

De asemenea, ministrul a subliniat că a fost asigurată acoperirea cu personal, recrutarea și selecția continuă, dotarea angajaților cu echipament special, inclusiv dispozitive de detectare a explozivilor. „Aceste măsuri reflectă angajamentul ferm pentru îmbunătățirea securității la AIC și pentru prevenirea oricăror incidente similare în viitor”, a afirmat Adrian Efros.

În iunie 2023, două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, au murit după ce au fost împușcate de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău