Adrian Dupu a discutat cu noul președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România

  • 10 August 11:38
Adrian Dupu a discutat cu noul președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, susține că procesul de redobândire a cetățeniei române este unul dintre subiectele foarte des întâlnite în discuțiile cu cetățenii din Republica Moldova. Oficialul a avut o întrevedere cu noul președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, Silviu Barbu.

Adrian Dupu menționează că a discutat cu noul președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie atât despre noua lege a cetățeniei, cât și despre viziunea sa asupra activității instituției. La fel, s-a discutat și strategia pentru eficientizarea procesului de acordare a cetățeniei române.

M-am bucurat să văd că există toată deschiderea pentru colaborare, pentru a veni tot mai mult în sprijinul celor care așteaptă redobândirea unui drept, acela de a fi cetățeni români cu acte în regulă. Am hotărât să menținem un dialog instituțional constant pentru a putea identifica cele mai bune soluții”, notează secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Potrivit unor date prezentate de autoritățile din România în anul 2021, numărul cetățenilor Republicii Moldova care au redobândit cetățenia română a crescut semnificativ în ultimii 20 de ani și depășea 642 de mii de persoane dintr-o populație de circa 2,7 milioane de locuitori.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău