Adrian Dupu: „Obiectivul nostru comun este de a circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030”

  • 27 Septembrie 15:03
FOTO | Adrian Dupu: „Obiectivul nostru comun este de a circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030”

„Obiectivul nostru comun este de a circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030”, a spus secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, aflat astăzi la Ungheni la semnarea contractului de construire a primului pod în regim de autostradă între România și Republica Moldova.

 
Potrivit lui Adrian Dupu, proiectare și execuția construcției vor dura 24 de luni, iar podul va fi parte a Autostrăzii Unirii. 
 
„Am participat alături de oficialități de pe ambele maluri ale Prutului la acest eveniment cu o însemnătate deosebită pentru relația dintre cele două țări. Proiectarea și execuția vor dura 24 de luni, iar podul va fi parte a Autostrăzii Unirii A8, dar și a lotului de autostradă care va lega Ungheni de Chișinău. Obiectivul nostru comun este de a circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030”, a transmis Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook.  
 
Semnarea contractului s-a făcut în cadrul Forumului Regional Agenda pentru Transformare și Integrare (FRATI) care a reunit autorități publice centrale și locale și antreprenori din România și Republica Moldova.
 
Astăzi, la Ungheni, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a podului peste Prut. Semnarea contractului a avut loc în cadrul evenimentului Forumul Regional „Agenda de Transformare și Integrare”, care reunește oficialități de pe ambele maluri ale Prutului. Contractul a fost semnat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România și Ness Proiect Europe SRL.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
10
Tue
11
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău