Adrian Candu, pregătit să convoace Parlamentul în plen și sâmbăta, pentru a adopta VOTUL MIXT

  • 19 Iulie 2017 20:09
Adrian Candu, pregătit să convoace Parlamentul în plen și sâmbăta, pentru a adopta VOTUL MIXT

Sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului se va încheia până la sfârșitul acestei săptămâni, a decis astăzi Biroul Permanent al Parlamentului.

Pe ordinea de zi a ultimelor ședințe în plen ale Legislativului  se regăsește și proiectul de lege privind trecerea la sistemul mixt de vot, a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta a declarat că Parlamentul se va întruni în ședință în fiecare zi, inclusiv sâmbătă, dacă va fi nevoie, ca să fie epuizată agenda stabilită.

Întrebat dacă proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral respectă recomandările Comisiei de la Veneția, Andrian Candu a declarat că documentul prevede toate soluțiile necesare pentru a răspunde cerințelor Comisiei.

Deputații mai urmează să voteze în următoarele zile proiecte ce se referă la instituțiile de control și procedurile de control, noua Lege cu privire la energie și cu privire la tichetele de masă. Mâine, Parlamentul urmează să audieze reprezentanții Ministerului Educației, privind examenele de BAC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău