ADR Centru va evalua zece proiecte regionale din 2011-2013

  • 17 August 2020 18:35
ADR Centru va evalua zece proiecte regionale din 2011-2013

În centrul țării a fost inițiat procesul de evaluare a impactului mai multor proiecte de dezvoltare regională, din I Apel de propuneri de proiecte (2011-2013), care au fost finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Prima vizită s-a desfășurat la Primăria Telenești, unde a fost organizată o ședință cu reprezentanții autorităților publice locale și  ai Întreprinderilor municipale de salubrizare, apă și canalizare.  Participanții au examinat proiectele „Managementul deșeurilor menajere în localitățile Telenești și Sângerei" și „Dezvoltarea sistemului public de canalizare și epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar Telenești", estimând că „aceste investiții asigură calitatea vieții beneficiarilor finali”.

De asemenea, au fost efectuate vizite de monitorizare la platformele de colectare a deșeurilor, precum și  la poligonul de depozitare a deșeurilor menajere solide din cadrul proiectului „Managementul deșeurilor menajere în localitățile Telenești și Sângerei". Potrivit autorităților locale, „este foarte dificil să întreții bunurile primite în cadrul proiectului, însă sunt depuse eforturi considerabile în vederea creșterii calității serviciilor prestate”.

În total, specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Centru urmează să monitorizeze zece proiecte: „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare, or. Călărași";  „Dezvoltarea social-economică a satului Bujor prin renovarea drumului L571 R33-Bujor-Mirești (km 0+00-km3+200)"; „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide/managementul deșeurilor solide"; „Dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor solide, inclusiv colectarea separată, reciclarea, crearea poligoanelor"; „Construcția capitală a porțiunii de drum de 12 km pentru 7 localități din regiunea Centru - acces direct la magistrala  națională"; „Un mediu salubru pentru o dezvoltare regională durabilă"; "Renovarea palatului de cultură din Ungheni"; "Managementul deșeurilor menajere în localitățile Telenești și Sângerei";  "Crearea sistemelor de management integrat al deșeurilor menajere pentru opt localități";  "Dezvoltarea sistemului public de canalizare si epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar Telenești".

Rapoartele de evaluare urmează să fie elaborate și prezentate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului până în data de 15 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău