Admiterea INJ: Persoanele care vor să ajungă judecători sau procurori trebuie să învețe și subiecte din dreptul procesual administrativ ( Bizlaw)

  • 04 Iulie 2019 09:23
Admiterea INJ: Persoanele care vor să ajungă judecători sau procurori trebuie să învețe și subiecte din dreptul procesual administrativ ( Bizlaw)

Persoanele care vor să devină judecători sau procurori trebuie să se pregătească în acest an la mai multe subiecte, pentru a fi admiși la instruirea inițială organizată de Institutul Național al Justiției (INJ). Potrivit tematicii publicate, numărul total al subiectelor s-a majorat cu 68, față de anul trecut, scrie Bizlaw.md

Astfel, pentru proba scrisă, testul grilă și pentru proba orală candidații trebuie să studieze:

  • 90 subiecte din Dreptul civil;
  • 111 subiecte din Dreptul procesual civil;
  • 98 subiecte din Dreptul penal;
  • 164 subiecte din Dreptul procesual penal;
  • 65 subiecte din Drepturile omului;
  • 51 subiecte din Dreptul procesual administrativ.

Comparativ cu tematica publicată anul trecut, cea mai mare diferență dintre numărul de subiecte este la Dreptul civil. Acestea au crescut cu 26 de unități. De asemenea, au fost incluse subiectele din Dreptul procesual administrativ, care nu s-ar regăsit în lista de anul trecut.

Amintim că, Institutul Național al Justițeie a anunțat concursul de admitere pentru instruirea inițială în perioada octombrie 2019 – aprilie 2021. La concurs sunt scoase 20 de locuri pentru candidații la funcția de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror.

Mai multe detalii citiți pe bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău