Administratorul unui bloc din capitală, reținut pentru o mită de 24 de mii de euro

  • 24 Iunie 2020 10:13
Administratorul unui bloc din capitală, reținut pentru o mită de 24 de mii de euro

Administratorul unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei a fost reținut în timp ce primea 24 de mii de euro mită de la reprezentantul unui agent economic. Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost ceruți pentru că administratorul să-și pună semnătura pe actul de recepție finală a lucrărilor de mansardare și de reparație a casei, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție menționează că bănuitul i-ar fi cerut agentului economic un apartament la mansardă sau contravaloarea în bani a acestuia în schimbul semnăturii sale pe procesul verbal de recepție finală a lucrărilor. Acesta l-ar fi condiționat pe denunțător că nu va semna actele până nu-i va da apartamentul sau 24 de mii de euro – prețul de piață a imobilului nou construit.


Bănuitul este fost polițist. Reținerea a avut loc în biroul de serviciu al administratorului, iar banii au fost predați benevol la somația procurorilor anticorupție și a ofițerilor CNA.

Bărbatul se află în custodia CNA pentru 72 de ore și este cercetat pentru luare de mită. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 4350 la 6350 de unități convenționale sau închisoare de la 3 la 10 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău