Administratorul unei rețele de restaurante a fost reținut pentru spălare de bani în sumă de circa 16.000.000 lei / VIDEO

  • 08 Noiembrie 2023 10:44
Administratorul unei rețele de restaurante a fost reținut pentru spălare de bani în sumă de circa 16.000.000 lei / VIDEO

Ofițerii Direcției investigare infracțiuni economice INI și procurorii PCCOCS, anunță reținerea administratorului de factor al unei rețele de restaurante din Chișinău, pentru spălare de bani în sumă de circa 16.000.000 lei.

Potrivit oamenilor legii, suma de bani ar fi fost rezultată din neachitarea impozitelor la stat. Bărbatul reținut administra afacerea din umbră, prin interpuși, iar infracțiunea pentru care este investigat ar fi comis-o începând din octombrie 2022.

Luni,  6 noiembrie, oamenii legii au desfășurat șapte percheziții care au inclus localurile administrate de bănuit în diferite sectoare ale capitalei, precum și la domiciliul și automobilul acestuia. Prin urmare, au fost ridicate date și informații relevante urmăririi penale, printre care: acte contabile, purtătoare de informații de tip „flash”, inclusiv cel care ar conține evidența contabilă „neagră”, trei calculatoare de birou, un calculator portabil, înscrise de ciornă, telefoane mobile, precum și peste 90.000 lei care ar proveni și ei din sumele de bani care nu au fost achitate statului și ar fi urmat să fie supuși spălării de bani.

După reținerea bănuitului, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele și să decidă asupra formulării învinuirii în privința bărbatului. Anterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-a trimis pe bărbat pe banca acuzaților, în 2017, pentru evaziune fiscală de 11.000.000 lei în privința aceleași rețele de restaurante. În 2020, la solicitarea inculpatului, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a dispus desfășurarea unei expertize financiare pe dosar. Între timp, la solicitarea procurorilor PCCOCS, pe dosar au fost aplicate sechestre pe mai multe imobile locative și comerciale din municipiul Chișinău, inclusiv pe un automobil de lux.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău