Administratori din domeniul transportului, percheziționați de CNA într-un dosar de corupție

  • 10 Septembrie 12:57
Administratori din domeniul transportului, percheziționați de CNA într-un dosar de corupție

Mai multe percheziții au fost desfășurate astăzi de CNA și procurori într-un dosar de corupere activă și pasivă în care sunt cercetate acțiunile unor administratori din domeniul transportului. Aceștia sunt bănuiți de transportarea ilicită a articolelor de tutungerie și altor mărfuri prin ignorarea intenționată a procedurilor vamale.

„Potrivit materialelor procesului penal s-a stabilit că mai mulți operatori de transport împreună cu alte persoane necunoscute, sub pretextul desfășurării activității de transportare a pasagerilor, mărfurilor și coletelor neînsoțite, transportă ilicit produse de tutungerie și alte mărfuri, prin ocolirea controlului vamal și neachitarea taxelor obligatorii de import/export a acestor produse. Pentru punerea în aplicare a acestei scheme, bănuiții ar fi transmis mijloace financiare unor persoane publice, care la rândul lor au acceptat remunerațiile ilicite – acțiuni cercetate în cadrul aceluiași dosar”,  se arată în comunicatul CNA.

În prezent, Centrul Național Anticorupție desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora. În total, au loc 15 percheziții la birourile, domiciliile și automobilele bănuiților, iar la moment, trei persoane au statut de bănuit și sunt cercetate în stare de libertate. 

Acțiunile au loc sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii din Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:6,69 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău