Administrator de site, penalizat pentru coruperea alegătorilor

  • 07 Decembrie 2018 15:19
Administrator de site, penalizat pentru coruperea alegătorilor

Un locuitor al capitalei a fost recunoscut vinovat de coruperea alegătorilor, fiindu-i aplicată o amendă de 400 de unități convenționale (20 de mii de lei), dar și dispusă confiscarea bunurilor utilizate la comiterea infracțiunii, transmite IPN.

Procuratura Generală anunță că pe 20 mai 2015, inculpatul a procurat, pe un termen de un an, domeniul alegerimoldova.com, indicând date de contact neveridice. Acesta a creat o platformă-web, prin intermediul căreia determina alegătorii, înregistrați pe site să voteze un anumit candidat la alegerile locale din acel an.

Acesta îi asigura pe utilizatorii site-ului cu privire la deplina anonimitate și securitate a acțiunilor ilicite pe care urmau să le comită.

Mai exact, cu două zile înainte de data alegerilor locale, administratorul platformei urma să le transmită alegătorilor prin e-mail o scrisoare cu datele candidatului pentru care urmau să voteze. Ulterior, alegătorul trebuia să fotografieze buletinul de vot îndeplinit conform instrucțiunilor și să-l transmită inculpatului, care le promitea, câte 50 de lei pentru fiecare buletin de vot încărcat.

De asemenea, inculpatul îi determina pe reprezentanții partidelor politice și candidații la alegerile locale să procure voturile alegătorilor în avans, în vederea obținerii unui comision de 20%. Astfel, el a indicat că un procent la alegerile locale din Chișinău costă aproximativ 20 de mii de dolari, în cazul prezentei la vot a 60% din alegători, iar un procent la alegerile locale din Bălți – aproximativ 2500 de dolari.

Inculpatul, în vârstă de 29 de ani, nu este angajat în câmpul muncii, iar fiind audiat de procurori nu și-a recunoscut vina. Sentința este cu drept de atac.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău