Administratoarea unei companii de turism din Chișinău a fost condamnată pentru trafic de ființe umane

  • 25 Decembrie 2019 17:02
Administratoarea unei companii de turism din Chișinău a fost condamnată pentru trafic de ființe umane

Administratoarea unei companii de turism din Chișinău a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru că trafic de ființe umane. Ancheta a stabilit că, în toamna anului 2016, femeia le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia, în schimbul sumei de 4 mii de euro.

Pentru a avea posibilitate de a achita serviciile, victimele au pus casa lor de locuit în gaj și au achitat suma solicitată. Inculpata le-a promis salarii lunare de 650 euro și 750 euro pentru îngrijirea unei persoane în etate, precum și tunsul ierbii și îngrijirea copacilor.

Ajunși în Italia, ei însă au fost cazați într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate, iar baie erau nevoiți să facă cu apă rece. Mai mult decât atât, pentru cele două luni lucrate la angajatorii la care au fost aduși de "compania de turism din Chișinău", cei doi soți au fost plătiți doar parțial, mai mult simbolic.

Instanța de judecată a luat în considerare și probele prezentate de procurori după desfășurarea perchezițiilor la sediul companiei, dar și rezultatele operațiunii unui investigator sub acoperire. Acesta a fost dotat cu aparataj de înregistrare și a primit același răspuns de la administratoarea companiei de turism: 2000 euro per persoană pentru ca să le "faciliteze" prestarea muncii în Italia.

Inculpata a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4 mii de euro și a primit interdicția de nepărăsire a țării, pâ nă la intrarea în vigoare a sentinței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău