Administrația capitalei vrea să reducă numărul câinilor vagabonzi din oraș

  • 15 Februarie 2021 09:32
Administrația capitalei vrea să reducă numărul câinilor vagabonzi din oraș

Regia Autosalubritate are la dispoziție două zile pentru a prezenta un plan de intervenție pentru reducerea câinilor vagabonzi din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, ca responsabilii de la Regia Autosalubritate să pregătească un plan de intervenție pentru reducerea câinilor vagabonzi care umblă liberi pe teritoriul municipiului Chișinău, comunică sursa citată.

„Solicit ca până la data de 17 februarie, Regia Autosalubritate să prezinte un plan de lichidare a numărului câinilor vagabonzi. Sănătatea publică trebuie să fie mai presus decât interesele asociațiilor pentru protecția animalelor”, a spus Ceban.

În același timp, edilul capitalei a solicitat responsabililor instituțiilor de protecția ordinii publice să verifice veridicitatea informațiilor referitoare la aducerea câinilor pe teritoriul municipiului din localități limitrofe capitalei. „Au apărut informații precum că mai mulți câini sunt aduși din localitățile limitrofe. Vă rog să verificați această informație, iar dacă vor fi veridice Poliția să ia măsuri”, a specificat Ceban.

Săptămâna trecută, în sectorul Ciocana doi copii s-au ales cu răni și haine rupte după ce au fost atacați de câțiva câini vagabonzi, în timp ce se întorceau acasă de la școală.

Potrivit autorităților, pe străzile din Chișinău sunt circa 5000 de câini fără adăpost.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău