Aderarea Republicii Moldova și Ucrainei pe agenda summitului de la Bruxelles

  • 21 Martie 11:40
Aderarea Republicii Moldova și Ucrainei pe agenda summitului de la Bruxelles

Liderii Uniunii Europene se reunesc joi, 21 martie, într-un nou summit la Bruxelles. Unul dintre principalele subiecte va fi despre extinderea UE. Astfel, se așteaptă să fie prezentat de către Comisia Europeană un raport scris cu privire la Bosnia și Herțegovina și să prezinte evaluări orale cu privire la Republica Moldova și Ucraina.

Referitor la subiectul extinderii Uniunii Europene se așteaptă să nu se intre în detalii și doar să facă un bilanț al progreselor înregistrate până în acel moment, potrivit primelor concluzii ale summitului consultate de Euractiv.

În ultimul proiect de concluzii, se așteaptă ca liderii UE să „decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia și Herțegovina”.

Totodată, ca urmare a prezentării proiectelor de cadre de negociere pentru Ucraina și Republica Moldova, Consiliul UE urmează să fie invitat să avanseze lucrările, se mai arată în textul consultat de Euroactiv.

Atât Republica Moldova cât și Ucraina au sperat că o conferință interguvernamentală (CIG), care să marcheze deschiderea oficială a discuțiilor cu ambele țări, să aibă loc în luna martie.

Cu toate acestea, ambele decizii necesită unanimitate, ceea ce, în opinia diplomaților UE, va fi dificil de obținut joi între liderii UE, scrie TV8.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău