Adele este acuzată de PLAGIAT (VIDEO)

  • 07 Decembrie 2015 14:47
Adele este acuzată de PLAGIAT (VIDEO)

Melodia „Million Years Ago”, care figurează pe ultimul album al vedetei britanice Adele, are unele similitudini cu un cântec al lui Charles Aznavour, „Hier encore”, lansat în urmă cu peste jumătate de secol, în 1964, relatează presa din Franța.

Un omagiu adus unui cântec de acum 50 de ani sau un plagiat în toată puterea cuvântului? Este întrebarea al cărui răspuns este intens dezbătut pe rețelele sociale, acolo unde a fost observată și asemănărea.

La prima audiție, într-adevăr, se disting multe asemănări între cele doup melodii, dar orchestrațiile sunt diferite, transmite Digi24.

Cele două cântece, marcate de sentimente de nostalgie, abordează aceeași temă: a timpului care trece și a perspectivei asupra trecutului pe care o are cineva la momentul bilanțului.

 

Comparând versurile dintre cele două cântece, există, de asemenea, expresii similare, mai ales când artista britanică de 27 de ani reia cuvintele "When I Was Young" („Când eram tânăr” - n.r.), titlul sub care a circulat versiunea în engleză a cântecului lui Aznavour, Hier encore.

 

În ciuda criticilor și acuzațiilor emise în special pe rețelele sociale, Adele nu a reacționat la această polemică. O polemică ce fără îndoială nu va știrbi cu nimic din succesul interpretei melodiei Hello, care, de la ieșirea pe piață a noului său album, „25”, bate record după record. Numai într-o săptămână, Adele a vândut 3,38 de milioane de exemplare ale ultimului său album în Statele Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-5,04
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău