Adaptarea vaccinului Pfizer la noile variante de COVID nu este „deocamdată” necesară

  • 09 August 2021 20:11
Adaptarea vaccinului Pfizer la noile variante de COVID nu este „deocamdată” necesară

Vaccinul anti-COVID-19 produs de laboratoarele Pfizer și BioNTech nu trebuie „deocamdată" adaptat la noile variante de coronavirus în circulație, a dat asigurări luni în cadrul unei conferințe de presă șeful BioNTech, Ugur Sahin, susținând mai degrabă o „a treia doză" de vaccin, relatează AFP.

„Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul", a spus Ugur Sahin.

„Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greșită, dacă în trei sau șase luni va domina o altă variantă", a adăugat el.

Potrivit acestuia, o astfel de decizie ar trebui luată numai dacă "vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim".

„Pentru moment, știm că un rapel cu formula de bază este suficient", a spus Ugur Sahin.

Ca urmare, „cea mai bună abordare pentru a face față acestei situații este de a continua cu o doză de rapel" pentru a crește imunitatea oferită de vaccin, a adăugat el.

Pfizer și BioNTech au menționat, de asemenea, la începutul lunii iulie „rezultate încurajatoare" ale studiilor pentru o a treia doză și intenționează să solicite autorizația pentru administrarea unei a treia doze de vaccin în Statele Unite și Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău