Acuzațiile Marii Britanii la adresa Moscovei: Kievul va ”demonta” toate structurile pro-ruse

  • 23 Ianuarie 2022 15:36
Acuzațiile Marii Britanii la adresa Moscovei: Kievul va ”demonta” toate structurile pro-ruse

Ucraina a declarat duminică că va „continua să demonteze” orice grup pro-rus, după acuzațiile britanice că Moscova încearcă, potrivit Londrei, să impună Kievului un lider pro-rus, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

„Statul nostru își va continua politica de demontare a oricărei structuri oligarhice și politice care ar putea contribui la destabilizarea Ucrainei sau care sunt complice cu ocupanții ruși”, a declarat Mykhailo Podoliak, consilier al șefului administrației prezidențiale ucrainene, în comentarii scrise transmise AFP, notează sursa citată.

Numele fostului deputat Evgheni Muraev, citat de Londra ca un potențial lider pe care Moscova ar încerca să-l instaleze la Kiev, „nu provoacă nicio surpriză”, a estimat oficialul.

„Guvernele partenerilor noștri au început să spună lucrurilor pe nume și să-i dezvăluie pe ”prietenii Rusiei”, a spus Podoliak, amintind de decizia recentă a Washingtonului de a sancționa patru ucraineni, inclusiv doi deputați în exercițiu, acuzați că lucrează cu serviciile secrete rusești.

„Informațiile britanice completează” lista personalităților „selectate” de Kremlin pentru a „încerca să promoveze interesele rusești”, a continuat el.

În declarația sa publicată sâmbătă seara, diplomația britanică a citat și alți patru foști oficiali ucraineni care erau „în contact cu agenții de informații ruși implicați în prezent în planificarea unui atac asupra Ucrainei”.

Unul dintre acești oameni, fostul secretar adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Volodimir Sivkovici, se află și pe lista celor patru ucraineni sancționați de Washington.

Rusia este acuzată de Occident că a adunat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina și că pregătește o invadare a vecinului său.
Kremlinul neagă orice intenție belicosă, dar cere NATO să nu extindă alianța la Ucraina pentru o detensionare a situației.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău