Acuzații de „atac raider” asupra municipiului Bălți

  • 11 Ianuarie 2017 15:25
Acuzații de „atac raider” asupra municipiului Bălți

Acuzații de „atac raider” asupra municipiului Bălți au fost lansate, miercuri, la adresa liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Învinuirile au fost aduse într-o conferință de presă susținută de reprezentanții Partidului Politic Partidul Nostru, transmite IPN.

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, a declarat că, până la venirea noii administrații la Bălți, în frunte cu primarul Renato Usatîi, municipiul era acaparat: erau comise ilegalități și aplicate tot felul de scheme de  îmbogățire ilicită. Potrivit lui Șeremet, în ilegalități era implicat și un fost viceprimar, protejat de persoane din Parlament. Actualmente acesta reprezentant al Guvernului în teritoriu și încearcă să pună piedici actualei echipe de la conducerea orașului.

Dumitru Ciubașenco, care a candidat la prezidențiale din partea PPPN, a menționat că este un caz fără precedent, o tentativă de a acapara un oraș întreg prin metode ilegale. Potrivit lui, acest atac este comis de către puterea centrală, în comun cu fosta conducere de la Bălți, pentru a acapara orașul în ajunul alegerilor parlamentare de care se pregătește „regimul lui Plahotniuc”. Dumitru Ciubașenco a mai spus că scopul acestor acțiuni este de a-l înlătura ilegal din funcție de primarul Renato Usatîi și de a-i speria pe susținătorii acestuia, ca într-un final să fie preluat controlul asupra municipiului.

Solicitată de IPN, Irina Gâscă, reprezentanta serviciului de presă al Partidului Democrat, a declarat că formațiunea nu comentează declarațiile reprezentanților PPPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău