Actualul vicepremier pentru Reintegrare, Olga Cebotari ar urma să exercite funcția de premier interimar până la semnarea unui decret de către președinta Maia Sandu privind numirea unui alt prim-ministru interimar

  • 31 Decembrie 2020 11:37
Actualul vicepremier pentru Reintegrare, Olga Cebotari ar urma să exercite funcția de premier interimar până la semnarea unui decret de către președinta Maia Sandu privind numirea unui alt prim-ministru interimar

Actualul vicepremier pentru Reintegrare, Olga Cebotari ar urma să exercite funcția de premier interimar până la semnarea unui decret de către președinta Maia Sandu privind numirea unui alt prim-ministru interimar, a declarat șeful demisionar al Guvernului, Ion Chicu.

Acesta a organizat o conferință de presă de bilanț, împreună cu cei trei miniștri care, de asemenea, de astăzi, pleacă din Guvern.

În prezentările lor, aceștia au prezentat acțiunile întreprinse în domeniile pe care le-au gestionat.

Ministra Sănătății și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a făcut referire la indemnizațiile și beneficiile pentru pensionari, inclusiv indexarea de două ori pe an a pensiei, dar nu a precizat că suma indexării a fost mai mică de 6%.

De asemenea, ea a făcut referire la majorările salariale și alte indemnizații pentru lucrătorii medicali, însă nu a vorbit nimic despre numărul celor decedați din cauza COVID-19 și gestionarea proastă a pandemiei.

Ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța a declarat că veniturile la buget au depășit prognozele cu 1,2 miliarde de lei, dar nu a precizat ca la ultima rectificare bugetară Guvernul, controlat de socialiști, a micșorat veniturile cu peste 5 miliarde de lei.

La rândul său ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi a declarat că în primele nouă luni ale anului PIB a scăzut cu peste 8%, iar cele mai afectate sectoare au fost comerțul intern, transportul și HoReCa.

Ion Chicu a reiterat că astăzi este ultima zi în care exercită funcția de premier. Amintim că Maia Sandu a anunțat că va semna un decret privind numirea unui premier interimar din rândul actualilor membri ai Guvernului, la 1 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău