Actrița Olympia Dukakis, premiată cu Oscar pentru rolul din "Moonstruck", a murit la 89 de ani

  • 02 Mai 2021 16:30
Actrița Olympia Dukakis, premiată cu Oscar pentru rolul din

Actrița americană premiată cu Oscar Olympia Dukakis, veterană a teatrului care a cunoscut faima după ce a interpretat roluri memorabile în filme din anii 80, precum "Moonstruck" și "Steel Magnolias", a încetat din viață la vârsta de 89 de ani, informează Agerpres, care citează DPA.

Dukakis, care a jucat de asemenea în "Look Who's Talking" și "Mr. Holland's Opus", a decedat în locuința sa din orașul New York.

"Iubita mea soră, Olympia Dukakis, a murit în această dimineață în orașul New York", a scris fratele ei, Apollo, care a confirmat decesul actriței pe pagina de Facebook.

"După multe luni de în care starea de sănătate s-a înrăutățit, ea și-a găsit în cele din urmă liniștea, alături de (soțul ei) Louis (Zorich)", a adăugat fratele actriței.

Cauza decesului urmează să fie stabilit.

Actrița cu o carieră îndelungată pe scena teatrului și-a etalat talentul unui public mai larg în 1987, la vârsta de 56 de ani, în rolul sardonicei mame a lui Cher din clasicul film romantic al lui Norman Jewison "Moonstruck". Interpretarea din această peliculă i-a adus un Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar, un Glob de Aur și o nominalizare la premiile BAFTA.

Activitatea filantropică și originile grecești ale Olympiei Dukakis au contribuit la includerea numelui său pe celebra "Walk of Fame" de la Hollywood, în 2013. Greek America Foundation, organizație pe care actrița a susținut-o multă vreme, a oferit cei 30.000 de dolari necesari pentru acest demers, notează DPA.

Născută în Lowell, Massachusetts, Statele Unite, la 20 iunie 1931, Dukakis a fost fiica unor imigranți din sudul Greciei. Împreună cu fratele ei, Apollo, actrița a făcut parte din prima generație de americani cu origini grecești din regiunea New England. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău