Actorul american Nicolas Cage a primit Trofeul Transilvania la TIFF 2019

  • 02 Iunie 2019 11:33
Actorul american Nicolas Cage a primit Trofeul Transilvania la TIFF 2019

Actorul Nicolas Cage a primit, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Trofeul Transilvania pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, motiv pentru care s-a arătat entuziasmat pe scena TIFF, afirmând că va așeza trofeul pe noptiera de lângă pat pentru a-i aminti de prietenii din România.

"Prieteni din Transilvania, vă mulțumesc! Sunt foarte fericit să mă întorc aici. Știți că am făcut două filme aici "The Dying of the Light", în regia lui Paul Schrader și "Ghost rider, spirit of vengeance", regizat de Mark Neveldine și Brian Taylor. Amândouă experiențele au fost minunate, sunt mândru de aceste două filme și de aceea mi-am dorit să mă întorc. Întotdeauna am crezut cu tărie că fiecare loc are spiritul lui. Și aici, în România, am simțit un spirit foarte bun, care m-a influențat în mod benefic în munca mea. Fie că e vorba de efectul țării voastre asupra imaginației mele, mulțumită lui Bram Stoker și firește a istoriei lui Vlad Țepeș ori a experienței de a petrece o noapte în Castelul lui Dracula, în impetuoșii Munți Carpați, sunt pe deplin inspirat aici și sper să fac încă un alt film cu voi", a spus pe scenă Nicolas Cage, citat de News.ro

Actorul a mai spus că este nerăbdător să se întâlnească cu publicul, duminică, la ora 12.00, la masterclass-ul pe care îl va susține la Hotel Platinia, și speră ca în sală să se afle actori, regizori, tineri care vor să urmeze această carieră, și cărora le va răspunde la toate întrebările. 

"Îmi place foarte mult cum sună aceste două cuvinte: Transylvania Trophy", a spus în final Cage. "Am să pun acest trofeu pe noptiera de lângă pat și, la ora 3.00 noaptea, când am să mă simt singur, am să mă gândesc la prietenii mei de aici, din Transilvania, și, de asemenea, am să mă gândesc la copiii nopții, la lupi și la lilieci și atunci inima mea se va încălzi. Oricum, gata cu vorbele, acțiunea vorbește mai tare decât vorbele!", a subliniat Cage entuziasmat, invitând publicul să se bucure de "față în Față/ Face Off", în regia lui John Woo, unul dintre cele trei filme ale sale preferate. 

Nicolas Cage, născut pe 7 ianuarie 1964, în orașul californian Long Beach, cu numele Nicolas Kim Coppola, a câștigat un premiu Oscar pentru rolul din "Leaving Las Vegas" (1995) și a fost nominalizat pentru interpretarea din "Adaptation” (2002).

La începuturile carierei, pentru a evita eventuale acuzații de nepotism, întrucât este nepotul celebrului cineast Francis Ford Coppola, și-a schimbat numele, inspirându-se din benzile desenate Marvel dedicate supereroului Luke Cage.

El a interpretat personaje principale în mai multe filme, de la comedii romantice la drame și de la filme SF la pelicule de acțiune.

Între filmele în care a jucat se numără producții precum "Moonstruck”, "Con Air”, "City of Angels”, "Ghost Rider: Demonul răzbunării 3D/ Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D” și "The Runner”. De asemenea, este protagonistul filmelor din franciza "National Treasure".

Următoarele filme în care va putea fi văzut sunt „Running With the Devil”, de Jason Cabell, în care joacă alături de Laurence Fishburne și Leslie Bibb, "Primal" și "Grand Isle".

Festivalul Internațional de Film Transilvania 2019 are loc până pe 9 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău