Actorii Samuel L. Jackson, Danny Glover, recompensați cu Oscaruri onorifice

  • 26 Martie 2022 12:54
Actorii Samuel L. Jackson, Danny Glover, recompensați cu Oscaruri onorifice

Hollywoodul a dat vineri startul weekendului dedicat premiilor Oscar cu gala Oscarurilor onorifice, înmânate lui Samuel L. Jackson și Danny Glover, printre alți veterani din industrie, drept recunoaștere a unei cariere cinematografice prolifice, precum și a implicării în acțiuni caritabile, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Jackson s-a numărat printre personalitățile recompensate în cadrul galei anuale Governors Awards, organizată de Academia Americana de Arte și Științe Cinematografice, instituție care va anunța duminică câștigătorii premiilor Oscar.

Actorul Denzel Washington l-a prezentat pe Jackson la evenimentul festiv de vineri seară menționând că a apărut în 152 de filme, care au obținut încasări de peste 27 de miliarde de dolari de-a lungul a cinci decenii.

Printre cele mai cunoscute roluri, Samuel L. Jackson l-a portretizat pe Nick Fury în filmele cu supereroi ''Avengers'' și a fost nominalizat la Oscar pentru rolul unui ucigaș plătit din drama ''Pulp Fiction'', din 1994, în regia lui Quentin Tarantino.

Jackson a mulțumit familiei, agenților săi și ''tuturor celor care au cumpărat vreodată un bilet la vreunul dintre filmele mele''.

''Încerc să fac publicul să se simtă bine, așa cum m-am simțit și eu la Hollywood'', a spus Jackson. ''Să-i fac să uite de viețile lor pentru câteva ore, să se simtă entuziasmați, înfiorați, încântați''.

Vedeta peliculei ''Lethal Weapon'', Danny Glover, a primit distincția Jean Hersholt Humanitarian Award pentru activismul său în beneficiul justiției și drepturilor omului. În prezent, actorul este ambasador al bunăvoinței în cadrul UNICEF.

Scenarista și regizoarea Elaine May, precum și actrița norvegiană Liv Ullmann au fost de asemenea premiate.

Ullmann a deținut roluri în mai multe filme ale regizorului suedez Ingmar Bergman și a părut în pelicule precum ''Persona'', ''The Passion of Anna'' și ''Cries and Whispers''. Ullmann a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriță pentru filmul ''The Emigrants'' din 1971 și ''Face to Face'' din 1976.

May a primit nominalizări la Oscar în categoria cel mai bun scenariu adaptat grație peliculelor ''Heaven Can Wait'' (1978) și ''Primary Colors'' (1999). În prima parte a carierei, a făcut parte din duetul comic Nichols și May, lansat în 1958 alături de Mike Nichols. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău