Activități planificate pentru data de 9 mai, la Chișinău

  • 09 Mai 2017 07:20
Activități planificate pentru data de 9 mai, la Chișinău

Mai multe organizații neguvernamentale și partide politice vor organiza la Chișinău evenimente dedicate zilei de 9 mai – „Zilei Victoriei”, dar și „Zilei Europei”, transmite IPN.

La ora 08.30, membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor vor participa la „Marșul Victoriei” spre Complexul memorial „Eternitate”. Mulțimea va porni de la Arcul de Triumf. Iar la ora 16.00 va avea loc degustarea terciului soldățesc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Un marș spre Complexul Memorial „Eternitate” anunță și Organizația Veteranilor din Republica Moldova, dar deocamdată nu este precizată ora.

Partidul Socialiștilor are planificate miting și concert în Scuarul Academiei de Științe a Moldovei, de dimineață până la ora 23.00. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu alegătorii în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet și în Piața Marii Adunări Naționale.

Membrii Organizației „Onoare, Demnitate și Patrie” vor promova tricolorul, limba română și unirea Republicii Moldova cu România în Piața Marii Adunări Naționale, Scuarul magazinului UNIC, în fața Oficiului Poștal Central, Memorialul „Eternitate”, Parcul „Afgan”. Iar Partidul Liberal organizează un miting la Teatrul de Operă și Balet și în Piața Marii Adunări Naționale.

Partidul Democrat va organiza în toate sectoarele municipiului Chișinău acțiuni de informare a locuitorilor despre avantajele modificării sistemului electoral pentru alegerea directă a deputaților de către cetățeni. De asemenea, PDM va organiza în Piața Marii Adunări Naționale concert dedicat Zilei de 9 Mai. Evenimentul va dura de la ora 10.00 până la 23.00.

AO „Clubul Istorico-Patriotic Rus” organizează o expoziție de fotografie consacrată celei de-a 72-a aniversări a victoriei asupra fascismului, la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Iar la Biblioteca Națională, de la ora 12.00, va avea loc etapa finală a Concursului Republican „Europa la noi acasă”. În seara zilei de 9 mai, la Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc Festivalul Internațional J.S. Bach, ediția a VII-a „Bach in the city”. În scenă vor urca acordeoniștii de la Concertino. Organizatorul evenimentului este Sala cu Orgă, Fundația Culturală J.S. Bach. Concertul va începe la ora 18.30. La  Filarmonica Națională „Serghei Luchevici”, sala mare, va avea loc un concert de ziua Europei „De la Rococo la Tango”, cu începere de la ora 18.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău