Activitatea de psiholog în R.Moldova va fi reglementată prin lege

  • 07 Iunie 2018 11:30
Activitatea de psiholog în R.Moldova va fi reglementată prin lege

Avizul Guvernului asupra proiectului de lege cu privire la profesiunea și activitatea de psiholog va fi publicat mâine, 8 iunie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Proiectul vizează accederea în profesie, standardele de calitate a serviciilor psihologice private și publice, expertiza psihologică, asistența psihologică garantată și reglementarea profesiei prin crearea unei uniuni profesionale responsabile de certificarea psihologilor în R. Moldova, în baza celor mai bune practici interne și internaționale din domeniu.

Proiectul de lege stabilește și instituirea unei Camere de reglementare a activității de psiholog. Această Cameră va fi creată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Uniunea Psihologilor din Republica Moldova. Camera va oferi licențe de activitate psihologilor o dată la cinci ani, urmare a unui exercițiu de evaluare a psihologilor.

Instituția va avea și dreptul să retragă licența psihologului dacă acesta încalcă anumite norme deontologice sau profesionale. De asemenea, camera va elabora politici în domeniul psihologiei, criteriile și procedura de evaluare și acreditare a psihologilor și va lucra și la un Cod de etică al psihologului.

Camera va mai ține un registru al psihologilor acreditați, care va fi făcut public. Doar psihologii aflați în listă vor avea dreptul să profeseze în regim privat sau public.

Atât psihologii din domeniul privat, cât și public vor trece procedura de evaluare o dată la cinci ani, însă monitorizarea ar urma să fie permanentă, În registrul unic se va menționa și specializarea și domeniul de competență al psihologului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău