Activistă Black Lives Matter împușcată la Londra

  • 24 Mai 2021 12:30
Activistă Black Lives Matter împușcată la Londra

Activista Black Lives Matter, Sasha Johnson, este în stare gravă după ce a fost împușcată în cap, transmit reprezentanții partidului din care face parte, potrivit Digi24.ro.

Partidul „Take the Initiative” a spus că Sasha Johnson a ajuns la terapie intensivă după ce a fost „atacată brutal” la primele ore ale zilei de duminică, potrivit BBC.

Grupul a declarat că atacul, care a avut loc în Southwark, în sudul Londrei, a venit după „numeroase amenințări cu moartea”. Poliția nu i-a confirmat identitatea și a spus că în această etapă a investigațiilor nu există dovezi că atacul ar fost țintit.

Ofițerii au declarat că femeia a fost dusă la un spital din sudul Londrei, cu răni care îi pun viața în pericol și au făcut apel la martorii incidentului.

Detectivii care se ocupă de caz au spus că împușcăturile au avut loc în apropierea unei case în care avea loc o petrecere și este posibil ca mai mulți oameni să fi fost în zonă, se arată într-o declarație a Poliției Metropolitane.

Detectivul Jimi Tele a declarat: „A fost un incident șocant, în urma căruia o tânără a fost grav rănită. Gândurile noastre se îndreaptă acum către familia ei, căreia îi oferim sprijin în acest moment teribil de dificil".

Sasha Johnson este absolventă a Universității Oxford Brookes, a fost o reprezentantă activă în mișcarea Black Lives Matter din Marea Britanie și este membră a comitetului de conducere al Partidului Take the Initiative.

Într-o declarație pe Instagram, partidul a declarat că Sasha Johnson este mamă a doi copii și o „voce puternică” care a luptat întotdeauna pentru oamenii de culoare și împotriva nedreptăților la care sunt supuși aceștia.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău