Activele oficiale de rezervă s-au majorat cu peste 128 de milioane de dolari SUA

  • 11 Februarie 11:32
Activele oficiale de rezervă s-au majorat cu peste 128 de milioane de dolari SUA

Activele oficiale de rezervă s-au majorat cu peste 128 de milioane de dolari SUA față de luna precedentă și constituiau la 1 februarie 4 602,70 milioane de dolari, scrie Radio Chișinău.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), creșterea a fost determinată de intervențiile pe piața valutară internă sub formă de cumpărări de valută - 118,2 mil. dolari SUA; aprecierea cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul SUA - 38,7 mil.; înregistrarea creditelor în favoarea Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, debursate de Fondul Monetar Internațional – 27,76 mil. dolari SUA; veniturile din gestionarea rezervelor valutare; rezultatul net al operațiunilor pe piața valutară internă; reevaluarea valorilor mobiliare; înregistrarea creditelor și a granturilor în favoarea Ministerului Finanțelor.

Totodată, pe parcursul perioadei de raportare, diminuarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată de ieșirile nete aferente rezervelor obligatorii în valută ale băncilor licențiate - 65,31 mil. dolari SUA; plățile aferente serviciului datoriei publice externe - 10,6 mil.  și plățile Ministerului Finanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău