Acțiunile provocatoare din Zona de securitate vor fi discutate de Platforma parlamentară pentru politicii de reintegrare

  • 12 Iulie 13:48
Acțiunile provocatoare din Zona de securitate vor fi discutate de Platforma parlamentară pentru politicii de reintegrare

Platforma parlamentară pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova se va întruni în ședință săptămâna viitoare pentru a discuta situația din Zona de securitate, urmare a mai multor mișcări de forțe cu participarea trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului și a structurilor paramilitare ale regimului separatist. Chișinăul a calificat respectivele acțiuni drept provocatoare.

În ultima lună în zona de securitate au avut loc un șir de acțiuni cu caracter provocator, manifestate prin mișcări ale Grupului Operativ de Trupe Ruse, aflat ilegal în regiune dar și de forțele regimului separatist, a declarat în timpul ședinței Legislativului deputatul liberal Roman Boțan, fost președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică. În acest context, el a cerut audierea vicepremierului responsabil pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Majoritatea parlamentară însă nu a susținut inițiativa, dar șeful Legislativului Andrian Candu a anunțat că va convoca săptămâna viitoare ședința platformei parlamentare privind reintegrarea țării, unde vor fi invitați și responsabili ai structurilor de forță.

Amintim că în luna iunie, autoritățile de la Chișinău au reclamat mișcări ale trupelor ruse în regiunea transnistreană, în special în perioada examinării la ONU a rezoluției prin care Federației Ruse i s-a cerut retragerea munițiilor și trupelor sale militare de pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chişinău
1 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:1,5 m/s
Lun
-0 °C
Mar
1 °C
Mie
0 °C
Joi
-0 °C
Vin
-4 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3137 -0.0000
USD 17.0729 -0.0000
RON 4.1402 -0.0000
UAH 0.6145 -0.0000
RUB 0.2568 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău