Acțiune de salubrizare a tuturor parcurilor din Chișinău

  • 08 Aprilie 2019 14:46
Acțiune de salubrizare a tuturor parcurilor din Chișinău

Cetățenii sunt îndemnați să participe la „Curățenia generală de primăvară” în parcurile din Chișinău, care este planificată pentru sâmbătă, 13 aprilie.

Potrivit lui Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, dacă va fi vreme frumoasă, se planifică curățarea a 15 parcuri, transmite IPN.

Voluntarilor le vor fi oferite mănuși și saci pentru colectarea deșeurilor. Aceștia vor strânge resturile de plastic, hârtie și pungile aruncate. Ulterior deșeurile vor fi transportate la stația de sortare din strada Uzinelor. Toți doritorii să se implice sunt așteptați în parcuri, începând cu ora 10.00.

Acțiunea de salubrizare în parcuri face parte din seria „Curățenia generale de primăvară”, care are loc în perioada 4 martie-26 aprilie. Pe 20 aprilie va fi organizată „Curățenia generală” în curțile blocurilor locative.

În altă ordine de idei, Ion Burdiumov, a anunțat, în cadrul ședinței Primăriei, că până la sfârșitul lunii aprilie DGLCA va intra în posesia a cinci tractoare de model MTZ 52 cu remorci și și-a exprimat speranța ca tot până la sfârșitul lunii aprilie să fie aduse alte cinci tractoare de tip LS 60 cu remorci. Șeful DGLCA a mai spus că a fost lansată o licitație pentru a cumpăra basculantelor „pentru modernizarea procesului de salubrizare a stațiilor de așteptare și a coșurilor de gunoi”. Acestea ar putea ajunge în dotarea Direcției până la sfârșitul lunii mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău