FOTO | Acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor din Chișinău, organizată de Asociația Unirea ODIP

  • 14 Martie 2019 13:53
FOTO | Acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor din Chișinău, organizată de Asociația Unirea ODIP

Mai mulți tineri unioniști, majoritatea liceeni, au participat la o acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor din Chișinău organizată de Asociația Unirea ODIP. Este una dintre activitățile întreprinse de acest ONG în cadrul unei campanii mai ample ce va dura până la 27 martie când se vor împlini 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În preajma zilei de 27 martie, când Sfatul Țării de la Chișinău a semnat istoricul act de Unire a Basarabiei cu România, tinerii de la Asociația Onoare, Demnitate și Patrie au decis să combine demersul lor patriotic și unionist cu cel ecologic, realizând o campanie de salubrizare a Cimitirului Eroilor, unde au fost înmormântați  participanți la cele două războaie mondiale. Monumentul istoric, ce datează din 1918, este, în prezent, în paragină.

”Am venit aici pentru a aduce o nouă față cimitirului, pentru că aici sunt înhumați eroii ce au luptat pentru neamul nostru”, a spus un participant la acțiunea de salubrizare.

Este Cimitirul ostașilor români, care s-au jertfit, ca noi, tinerii, să avem un viitor aici, acasă. Dar din păcate, în loc să fie aici un monument al celor ce au luptat, aici este un cimitir în paragină”, a adăugat un alt participant.

Președintele Asociației Unirea ODIP, Vlad Bilețchi, susține că acțiunea de salubrizare este susținută și de Primăria municipiului care, însă, ar trebui să acorde mai multă atenție cimitirului și în alte perioade, nu doar primăvara.

”Am instalat aici patru coșuri de gunoi și am făcut curățenie. Autoritățile ne ajută atunci când ne mobilizăm să facem ordine în acest cimitir. Va veni un tractor, care va strânge toate deșeurile pe care le-am colectat”, a afirmat Vlad Bilețchi. 

Puțini locuitori ai Chișinăului cunosc semnificația acestui loc, dar majoritatea sunt de acord că Cimitirul Eroilor ar trebui să obțină demnitatea de monument istoric de odinioară. 

Până la 27 martie, membrii Asociației Unirea ODIP își propun să mai realizeze o acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor, precum și a altor locuri din municipiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău